in

Polom Celjanov v Magdeburgu – RTV SLO

Mitja Janc in soigralci so slabo začeli novo sezono. Tudi v državnem prvenstvu so oddali že tri točke. Foto: www.alesfevzer.com

Celjani so bili le v uvodu tekme konkurenčni zadnjim zmagovalcem Lige prvakov iz Magdeburga. Po spodbudnem začetku so padli v nemški mlin in doživeli najvišji poraz v skupinskem delu v tej sezoni.

Pred tem so proti danskemu GOG Gudmeju izgubili s 36:38, proti portugalskemu Portu pa z 29:30, potem ko so v domačem Zlatorogu imeli že devet golov prednosti.

Do izida 8:8 držali priključek
Celjani, ki so se v več kot 900 km oddaljeni Magdeburg odpravili z avtobusom, so si v uvodnih petnajstih minutah dvakrat priigrali dva gola prednosti (7:5 in 8:6), nato pa občutili moč mednarodno pisane zasedbe iz Nemčije. Gostitelji so v 14. minuti izenačili na 8:8, nato pa popolnoma zagospodarili na igrišču.

Domača ekipa je z granitno obrambo zaustavila najmlajšo zasedbo v Ligi prvakov. Neizkušeni Celjani v nobenem elementu igre niso bili več enakovredni rokometnim prvokategornikom iz Nemčije, Danske, Švedske, Norveške, Španije, Islandije in Švice. Prepad med ekipama je bil iz minute v minuto večji, slovenska si je tako že v prvi polovici tekme pridelala primanjkljaj sedmih golov (9:16, 11:18, 12:19, 13:20).

Po izključitvi Žabića Celjani nemočni
V drugem polčasu se razmerje moči na igrišču ni spremenilo. Celjani so že v 32. minuti ostali brez prvega krožnega napadalca Stefana Žabića, ki je zaradi grobe igre prejel rdeči karton. To je še bolj oslabilo njihove rokometne položaje, po neenakovredni predstavi so klonili za 16 golov.

Pri Celjanih so bili najučinkovitejši Luka Perić, Vid Katičnik in Ante Ivanković, vsi so dosegli po štiri gole.

Visok poraz rokometašev Celja v Magdeburgu

Skupina B, 3. krog:
MAGDEBURG – CELJE PIVOVARNA LAŠKO 39:23 (20:13)
3964; Magnusson 8, Musche 7, Pettersson 6, Saugstrup 5, Damgaard 4, Claar, Meister in Lagergren po 2, Portner, Mertens in Bergendahl po 1; Ivanković, Kačičnik in Perić po 4, Cokan, Gregorič, M. Janc, Miličević in Žabić po 2, Krečič 1.

Sedemmetrovke: 7/7; 1/3.
Izključitve: 6; 14 minut.
Rdeči karton: Žabić 32./Celje PL

Četrtek:
PORTO – BARCELONA
GOG GUDMEVESZPREM
MONTPELLIER – WISLA PLOCK

Vrstni red: Barcelona, Veszprem, Gudme in Porto po 4, Magdeburg 2, Celje, Wisla, Montpellier brez točk.