in

Portugalec prvi v Novalji, Govekar sedmi

Matevž Govekar lovi najboljši izid sezone, v kateri je bil doslej najvišje na 4. mestu na državnem prvenstvu v Radovljici in na 5. mestu 3. etape Po Dofineji. Foto: www.alesfevzer.com

Jadranska etapa od Biograda na Moru do Novalje na otoku Pag je bila kratka in se je po pričakovanjih razpletla s sprintom, ki pa bil bolj tehničen in na koncu prav nič množičen. Ob izvrstni ekipni podpori Caje Rural je bil najmočnejši Iuri Leitao. Tretja zmaga kariere in hkrati sezone za 25-letnega Portugalca, ki je bil v uvodni etapi zgolj 16.

Leitaov pomočnik iz španske ekipe je malce tudi zaprl tekmece, tako da je bil skupno vodilni Elia Viviani drugi, tretji pa norveški vetean Alexander Kristoff. V skupnem seštevku ima Viviani šest sekund prednosti pred Leitaom in osem pred Norežanom.

Govekar delno zaprt v sprintu

Vidno vlogo v zaključku je imela ekipa Bahrain Victorious, za katero je sprintal Matevž Govekar, pri čemer je bil tudi mladi Slovenec delno zaprt in se ni mogel vplesti v boj za prva tri mesta. Vseeno je sedmo mesto tretji najboljši posamični izid sezone za 23-letnika iz Godoviča. Preostali Slovenci, tudi iz ekip Adrie Mobil in Gusto Ljubljane Santic, se niso vpletli v sprint v dodobra razvlečeni glavnini.

V četrtek sledi razgibana etapa Otočac–Opatija, ki s kar zahtevnim zaključnim krogom predvidoma prinaša prvi obračun kandidatov za končno zmago, med katerimi je zaradi padca in izgube ene minute v slabšem položaju branilec lanske krone Matej Mohorič.


8. Dirka po Hrvaški

2. etapa: Biograd na Moru–Novalja, 114,5 km