in

Praznik nogometa brez virtuoza Iličića

Olimpija si je 16. aprila ob zmagi nad Mariborom z 2:0 predčasno zagotovila naslov državnih prvakov, danes bo lovila dvojno krono. To bo peti derbi sezone, Maribor je zmgal le enkrat. Foto: www.alesfevzer.com

Sorodna novica
Zmaji se želijo z zlatimi črkami zapisati v zgodovino kluba, vijoličasti pa rešiti sezono

Trener Damir Krznar (pogodbo z vijoličastimi je podaljšal do leta 2026) ne bo mogel računati na Josipa Iličića, ki je poškodovan: “Iličić ne bo nared. Poskusi, da bi okreval, niso uspeli. Zapletlo se je, ne le ob stegenski mišici, ampak tudi s poškodbo tetive.” Manjkal bo tudi Aljaž Antolin (poškodba gležnja). Z zmago nad Muro se je v moštvo vrnila pozitivna energija in lakota po uspehu, pravi Krznar, temu mnenju pa pritrjuje tudi Martin Milec:

Ozračje je dobro, še posebej po zmagi. Lažje je iti v naslednjo tekmo, če pred tem zmagaš. Čaka nas lepa, a hkrati tudi zahtevna tekma. Radi bi popravili določene zadeve v naši igri in storili vse, da bi gledalci uživali v derbiju. Naša naloga je jasna: gremo v Celje z namenom, da se vržemo na glavo za vsako žogo, za vsak centimeter na igrišču. Za nekatere fante v naši slačilnici bo ta tekma največja do zdaj, igra se za lovoriko.”

Sorodna novica
Najslajša zmaga za novo Olimpijino zvezdico

Olimpija si je že pet krogov pred koncem sezone državnega prvenstva zagotovila naslov, in to ravno ob domači zmagi nad Mariborom. V sredo so zmaji izgubili v gosteh proti Kalcerju Radomlje. V tej sezoni Olimpija še ni izgubila dvakrat zapored, a danes bo seveda velika bolj motivirana.

Vsak ljubitelj nogometa, kljub temu da morda ni navijač teh dveh ekip, bi si moral želeti ogledati to tekmo. Mislim, da imamo oboji dovolj kvalitete. Na večnem derbiju že tako ne potrebuješ dodatne motivacije, sedaj pa je v igri pokalna lovorika. Verjamem, da bo za gledalce super tekma. Mislim, da bo kljub polnemu urniku motivacija na vrhuncu,” je na včerajšnji novinarski konferenci povedal kapetan Timi Max Elšnik.

POKAL PIVOVARNA UNION, finale, Celje, danes ob 20.30:
OLIMPIJA – MARIBOR
Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)