in

Predsednica na sprejemu pri kralju, ki se je spomnil na obisk v Sloveniji

Predsednica republike Nataša Pirc Musar se bo v Londonu udeležila kronanja britanskega kralja Karla III. Pred tem je bila na sprejemu v Buckinghamski palači, kjer se je kralj Karel III. spomnil tudi na obisk Slovenije leta 1998.

Predsednica države Nataša Pirc Musar se bo skupaj s soprogom udeležila kronanja britanskega kralja Karla III., ki bo danes v Westminstrski opatiji.

Pred kronanjem se je predsednica republike v petek v Buckinghamski palači udeležila sprejema za voditeljice in voditelje držav, je sporočila na družbenem omrežju Twitter. Kot je ob tem zapisala, se je kralj Karel III. “ob pozdravnem srečanju spomnil na obisk v Sloveniji leta 1998 ter dejal, da imamo lepo deželo s čudovito naravo”.

Pirc Musar, ki je na obisk v London letela z vladnim letalom falcon, je sprejem izkoristila tudi za srečanje z nekaterimi državnicami in državniki. “Sicer pa je v Londonu že vse pripravljeno za ta velik diplomatsko-protokolarni dogodek, vlada zelo prijetno vzdušje,” je še zapisala na Twitterju.

Predsednica in njen mož se bosta v Slovenijo vrnila še danes.

Na kronanje je povabljenih okoli 2.000 gostov, med katerimi so člani kraljevih družin iz vsega sveta, voditelji držav in številne znane osebnosti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Oznake