in

Prijeli osumljenega tujca, ki naj bi do smrti pretepel moškega v Zgornjem Dupleku

Foto: Televizija Slovenija/Franja Pižmoht

Kot poroča Večer, naj bi kriminalisti krog osumljencev že po prvih zbranih obvestilih in dokazih zožili na enega, točno določenega človeka, a prijetja takrat še niso mogli izpeljati, saj je domnevni morilec podjetnika iz Zgornjega Dupleka pobegnil v Bosno in Hercegovino.

Osumljenca so prijeli v petek, ko se je skozi Slovenijo nameraval peljati na delo v drugo državo Evropske unije.

O preiskavi nasilne smrti v Zgornjem Dupleku lahko v tem trenutku potrdimo, da so policisti 15. septembra zjutraj na območju naše policijske uprave prijeli 33-letnega moškega, državljana BiH-a,” je na vprašanje Večera odgovoril Boštjan Velički z mariborske policijske uprave.

Ovadili so ga zaradi kaznivega dejanja umora in ga v soboto privedli pred dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je odredil sodno pridržanje.

64-letnega moškega so mrtvega našli v delavnici na njegovem domu v Zgornjem Dupleku, kjer naj bi ga storilec pretepel s topim predmetom in ga tako hudo poškodoval po glavi, da mu reševalci niso mogli rešiti življenja.

Kako sta se osumljeni in njegova žrtev poznala in kaj je bil motiv za umor, preiskovalci še niso razkrili, bodo pa podrobnosti preiskave predstavili že ta teden.