in

Prijeli tihotapca, ki je po okvari vozila na avtocesti zapustil skupino Pakistancev

34-letni državljan Bosne in Hercegovine je v zadnji del osebnega avtomobila nagnetel 13 državljanov Pakistana. Foto: PU Celje

Celjski policisti so bili 30. avgusta obveščeni, da je na odstavnem pasu avtoceste med Šentrupertom in Vranskim, zaradi okvare obstalo osebno vozilo znamke Audi Q7. Prometna policista sta ob prihodu na kraj ugotovila, da je bilo v vozilu 13 državljanov Pakistana, ki so bili nagneteni v zadnjem delu osebnega vozila. Voznik, ki jih je nezakonito pripeljal v Slovenijo, je po okvari vozila pobegnil s kraja.

Kot pojasnjujejo na policiji, naj bi voznik skupino državljanov Pakistana naložil na Hrvaškem in jih nezakonito pripeljal v Slovenijo. Načrtoval je, da bo pot nadaljeval v Italijo. “Pakistanski državljani so bili zaradi vožnje v nečloveških razmerah obnemogli, enemu so pomoč na kraju nudili reševalci, zaradi slabega zdravstvenega stanja so ga v nadaljevanju odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so ga oskrbeli,” so dogajanje opisali na policiji.

Policista našla 13 Pakistancev v osebnem vozilu, neznani voznik pobegnil

Državljani Pakistana so bili odpeljali v Azilni dom v Ljubljano, policija pa je začela z zbiranjem obvestil o pobeglem voznik. Ugotovili so, da gre za 34-letnega državljana Bosne in Hercegovine. Kot so sporočili, so mu prostost odvzeli 15. decembra.

Ker je nezakonito, proti plačilu in v človeka nevrednih razmerah, po ozemlju Slovenije prevažal 13 državljanov Pakistana, ki niso imeli dovoljenja za vstop ali bivanje v državi, ga bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku, so sporočili s policije. Za storjeno kaznivo dejanje mu grozi od tri do petnajst let zapora in denarna kazen.