in

Pripadniki Slovenske vojske zaključujejo delo v bolnišnicah

Predstavniki Slovenske vojske danes zaključujejo svoje delo v slovenskih bolnišnicah, kjer so od sredine novembra pomagali pri obvladovanju razmer zaradi covida-19. “V bolnišnicah so ocenili, da trenutno ni več potreb po pomoči pripadnikov in pripadnic Slovenske vojske,” so za STA povedali na ministrstvu za obrambo.

V slovenskih bolnišnicah je bilo dejavnih skupno 40 pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske. Danes so se od njih med drugim poslovili v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor ter vrnili osem monitorjev za spremljanje življenjskih funkcij bolnikov s covidom-19, ki so jih vojaki prinesli s sabo.

Moderna

Strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin se je šestim članom vojaške ekipe zahvalil za pomoč. “Vaše požrtvovalno delo nam je zelo pomagalo,” je dejal. Dodal je, da se število bolnikov s covidom-19 v njihovi bolnišnici k sreči znižuje, trenutno jih je 94, zato so lahko dve covid enoti že zaprli, v ponedeljek pa nameravajo še eno. “Upam, da nam nikoli več ne bo treba prositi za vašo pomoč,” je dejal in prisotnim zaželel prijetne praznike.

Pripadniki in pripadnice Slovenske vojske so delovali še v UKC Ljubljana ter v splošnih bolnišnicah Celje in Novo mesto. Delo so po navedbah ministrstva za obrambo “skladno s potrebami” opravljali na intenzivnih oddelkih za bolnike s covidom-19, oddelkih urgentne medicine in drugih bolnišničnih oddelkih.

Vojaške zdravstvene ekipe so bile začasno napotene v bolnišnice skladno z dogovorom med ministrstvom za obrambo in ministrstvom za zdravje kot pomoč zdravstvenim vrstam v boju z epidemijo.

Oznake