in

Proti Fincem po istem receptu kot v Varni

Slovenci so prvi dve nalogi opravili z odliko, a najtežji tekmeci šele prihajajo. Foto: VolleyballWorld

Finci so v prvem krogu namučili gostitelje Japonce, ki so se rešili v petem nizu. Niko Suihkonen (16 točk) in Luka Marttila (15) sta bila na tisti tekmi najučinkovitejša pri Fincih, ki so prevladovali v bloku (13:6). So bili pa Finci v drugem krogu nemočni proti Američanom, ki so vse tri nize gladko dobili (na 17, 15 in 17).

Preostali razpored slovenskih tekem v Tokiu
Sreda, 4. oktobra, ob 3.00:
SLOVENIJA – EGIPT

Petek, 6. oktobra, ob 9.00:

SLOVENIJA – ZDA

Sobota, 7. oktobra, ob 12.25:

SLOVENIJA – JAPONSKA

Nedelja, 8. oktobra, ob 9.00:

SLOVENIJA – SRBIJA

Slovenija je medtem s 3:0 ugnala tako Tunizijo kot Turčijo. Prost ponedeljek je igralcem prišel prav, selektor Gheorghe Cretu je na prvih dveh tekmah v igro pričakovano poslal odbojkarje, ki so v polnem tekmovalnem ritmu že celo poletje, tako da rezervisti niso dobili dosti priložnosti.

Fince Slovenci spoštujejo, bojijo pa se je ne. “Igrajo hitro igro, zelo malo grešijo, dobri so v obrambi. Vsekakor spoštovanja vreden nasprotnik. Ne smemo izgubljati glave, igrati moramo mirno, kot smo v Varni. Tekma bo vsekakor težka, podobna tisti s Turčijo. A če bomo mi na naši ravni, mislim, da ne bo problema,” meni slovenski bloker Jan Kozamernik.

Slovenija in Finska sta se doslej pomerili devetkrat, štirikrat so zmagali Finci, nazadnje na prijateljski tekmi leta 2013, zadnjih pet dvobojev so dobili Slovenci, vključno s tekmo pred mesecem dni na evropskem prvenstvu, ko je bilo v Varni 3:0.


Kvalifikacijska skupina B, torkove tekme:
SLOVENIJA – FINSKA (ob 3.00 po slovenskem času)

JAPONSKA – TUNIZIJA

ZDA – TURČIJA

SRBIJA – EGIPT