in

Putin: Novoletna darila za vnuke skušam izbrati sam

Ruski predsednik Vladimir Putin je dejal, da vedno skuša sam izbrati novoletna darila za vnuke, čeprav ne hodi po nakupih.

Vladimir Putin je v nedeljskem intervjuju za televizijo Rusija-1 spregovoril o zasebnem življenju. Na vprašanje, ali bo novo leto preživel z družinskimi člani in izbral darila za vnuke, je odgovoril pritrdilno in dodal, da osebno ne hodi po nakupih, poroča agencija TASS.

“Žal ne hodim po nakupih, a ker je danes veliko možnosti, da nekaj izberem, se trudim, da to storim osebno. Upam, da jim bodo darila všeč,” je dejal Putin.

vladimir putin

V intervjuju je še povedal, da namerava praznovati v krogu družine. Z njo bo poslušal tudi svoj novoletni nagovor: “Z družino bom, praznovali bomo skupaj in poslušali nagovor.”

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je dejal, da bo ruski predsednik novo leto praznoval tradicionalno, z družino in prijatelji.

Dodal je, da bodo prazniki za Putina deloma delovni, in pojasnil, da ruski predsednik to obdobje redko preživi v celoti praznično in brez dela.

“Menim, da bo, tako kot vsi drugi, prve dni izkoristil za počitek. Vendar mora vodja države nenehno delati, zlasti ker so razmere v Evropi skrb vzbujajoče,” je dejal Peskov.