in

Richard Plugge si želi obdržati Rogliča še dolgo

Vrhovni šef Jumba Visme Richard Plugge na vprašanje novinarja TV Slovenija Davida Črmelja, kako komentira vse glasnejše govorice o močnem zanimanju več ekip za Primoža Rogliča, ki ni skrival nestrinjanja, da so ekipni šefi na koncu določili končni vrstni red na letošnji Dirki po Španiji.

Večina komentatorjev in spremljevalcev cestnega kolesarstva zadnje dni govori o možnostih, da bi Primož Roglič dve leti pred iztekom pogodbe z nizozemsko ekipo zamenjal klubsko okolje, saj je vprašanje, ali je lahko ob Jonasu Vingegaardu res sokapetan na naslednji Dirki po Franciji.

V kolesarski karavani se se okrepile govorice, da si Rogliča v svojih vrstah želijo Ineos Grenadiers, Lidl Trek, Movistar …

Richard Plugge je generalni direktor kolesarske ekipe Jumbo Visma. 53-letni nekdanji novinar je del ekipe vse od leta 2012, ravno ko je zaradi preiskav prišlo na dan sistematično dopingiranje v takratni velesili za klasike Rabobank. Nizozemska banka je umaknila ime, vseeno pa še za eno leto primaknila močno skrčena sredstva, krmilo skorajda razpadle ekipe pa je prevzel Plugge, ker ni bil povezan z grešno preteklostjo zasedbe. Tri leta so se utapljali, zasuka pa se je zgodil ravno s prihodom Primoža Rogliča. Foto: Twitter/Team Jumbo Visma

Roglič je naš kralj in kralja je težko izpustiti.

Richard Plugge

Plugge za GCN: Roglič je naš kralj

Pred 20. etapo v okolici Madrida je Plugge govoril z različnimi mediji in za GCN, ki je (še) del ozvezdja Discovery/Eurosport, je podal zanimive odgovore na isto temo. Ali lahko Roglič zamenja ekipo?

“Nihče ni pristopil do nas. Roglič je naš kralj, kar sem vsam že pisal v preteklih sporočilih, in tako je še vedno. Zmagal je v skupni razvrstitvi prav na vseh letošnjih dirkah, razen na tej, in letos je nabral 15 zmag. Zakaj bi razmišljali, da bi ga spustili drugam? Roglič je naš kralj in kralja je težko izpustiti,” je poudaril Plugge, ki je na pogorišču Rabobanka prevzel vodenje edine nizozemske ekipe svetovne serije in jo s samega dna elitnega razreda popeljal prav na vrh, pri čemer je ključno vlogo z zmagami odigral ravno slovenski šampion.

A kot je poudaril Plugge, je bil drugi serijski zmagovalec ekipe sprinter Dylan Groenewegen, s katerim pa so nato pred sezono 2022 našli skupni jezik, da je tako za ekipo kot za sprinterja bolje, če zamenja okolje. Nizozemec je odšel v avstralsko ekipo, ki se zdaj imenuje Jayco AlUla.