in

Savšek zmagovalec polfinala, v finalu tudi Božič kot deveti

Benjamin Savšek je zablestel v polfinalu na olimpjski progi v Lee Valleyju, kjer je z 98,09 postavil najboljši čas opoldanskega dela tekmovanja. Kljub enemu dotiku za dve sekundi pribitka je bil najhitrejši, četudi je kar 11 kanuistov preveslalo progo brez dotika.

Drugi slovenski adut Luka Božič se je prav tako uvrstil v boj za medalje, pri čemer je z vožnjo brez dotika postavil deveti čas (100,89) in se za zgolj 40 stotink prebil v finale deseterice.

Benjamin Savšek je na svetovnih prvenstvih osvojil že osem odličij, od tega štiri med posamezniki (zlato 2017, srebro 2014 in 2015 ter bron 2013). Foto: Nina Jelenc

Boj za eno olimpijsko vozovnico

V slovenskem taboru upajo, da si bo eno izmed njih okrog vratu obesil eden od dveh slovenskih adutov, olimpijski prvak Benjamin Savšek ali Luka Božič. Oba že imata kolajne s svetovnih prvenstev, na svetovnem prvenstvu v Londonu pa bijeta boj za eno olimpijsko vozovnico.

Že v kvalifikacijah je bil izkušenejši Savšek boljši, saj je bil 7., medtem ko je bil Božič 17.

Poleg kandidatov za kolajno je v polfinalu nastopil še tretji Slovenec Žiga Lin Hočevar, ki je med 30 kanuisti zasedel 28. mesto (159,83), potem ko je zgrešil ena vrata.

Slovenki obstali v polfinalu

V polfinalu kanuistk sta obstali obe slovenski predstavnicni. Alja Kozorog je bila s 4 kazenskimi sekundami na koncu 20. (122,19), pri čemer je za finalno deseterico zaostala za več kot šest sekund, tako da ji tudi popolna vožnja ne bi pomagala. Lea Novak je bila 22. (123,13) in je s samo progo opravila malce hitreje kot rojakinja, a si je nabrala 6 kazenskih sekund.


SP 2023 – slalom na divjih vodah

14.35 kanu, ženske, finale
15.12 kanu, moški, finale

V živo