in

Šeško z dvema zadetkoma preprečil presenečenje v Wiesbadnu

Kevin Kampl je čestital Benjaminu Šeško za odlično predstavo. Tudi v soboto proti Bayernu bo odlični napadalec resen kandidat za začetno postavo. Foto: EPA

Branilci naslova so se morali pošteno potruditi za napredovanje v 2. krog. Šeško je začel tekmo in igral do 83. minute, Kevin Kampl pa je bil na zelenici vso tekmo. Leipzig bo v soboto ob 18.30 gostil vodilni Bayern na derbiju 6. kroga Bundeslige na Red Bull Areni.

Šeško kaznoval napako Mathisena
12.500 gledalcev je napolnilo Brita Areno v Wiesbadnu. Gostitelji so se maja prebili v drugo ligo, kjer so po sedmih krogih na 14. mestu.

Rdeči biki so povedli v 7. minuti, ko je Yussuf Poulsen nevarno streljal z glavo, žogo je vratar Florian Stritzel odbil, pritekel pa je Emil Forsberg in jo pospravil v mrežo. V 18. minuti je branilec Wehena Marcus Mathisen naredil veliko napako, žogo je zelo slabo poslal nazaj proti svojim vratom, Šeško jo je prestregel in z 12 metrov z desno nogo povišal na 0:2.

Ivan Prtajin je lani dosegel 15 zadetkov v tretji nemški ligi, v letošnji sezoni pa je zadel dvakrat v drugi ligi. Foto: EPA

Ivan Prtajin je lani dosegel 15 zadetkov v tretji nemški ligi, v letošnji sezoni pa je zadel dvakrat v drugi ligi. Foto: EPA

Hrvat Prtajin povzročal velike težave rdečim bikom
27-letni Zadrčan Prtajin, ki je od januarja do avgusta 2022 igral za Olimpijo, je štiri minute pred odmorom znižal na 1:2, ko je spretno lobal vratarja Petra Gulacsija.

Sredi največjega pritiska gostiteljev znova zadel Šeško
Gostitelji so bili na začetku zelo nevarni. Izenačenje je viselo v zraku. Sredi njihovega največjega pritiska je znova udaril Šeško. Strel Forsberga v 70. minuti je blokiral branilec Martin Angha, žoga se je odbila do Šeška, ki jo je z levico mojstrsko pospravil pod prečko.

Tri minute zatem je po podaji s kota z glavo streljal Prtajin, Gulacsi je žogo odbil, a jo je Hrvat iz bližine potisnil v mrežo. Do konca tekme so gostitelji pritiskali, a je Gulacsi nekajkrat preprečil podaljšek.

Žreb drugega kroga nemškega pokala bo v nedeljo zvečer.