in

Skrita peščena plaža, ki jo morate obiskati vsaj enkrat v življenju

Polkrožna peščena plaža je odličen kraj za poletni oddih in ljubitelje morskih aktivnosti. Zahvaljujoč dvema pomoloma je voda ob njej plitva in brez velikih valov.

Bolgarska plaža Bolata se že leta uvršča na lestvice najlepših plaž na svetu. Poleg peska in plitvega morja je tudi idilično mesto, kjer vladata mir in tišina. Gneče na tej plaži ni, poroča hrvaški portal punkufer.

In čeprav je Bolgarija s svojimi plažami zadnja leta postala izjemno priljubljena turistična destinacija, tu ne boste opazili dolge kolone avtomobilov s tujimi registrskimi tablicami, ki bi se vile proti plaži.

Plaža Bolata leži v istoimenskem zalivu na severni obali Črnega morja, in sicer v naravnem rezervatu Kaliakra. Prvo naselje – vas Bulgarevo – je od plaže oddaljeno približno pet kilometrov, blizu pa je tudi mesto Kavarna. Dostop do plaže je sicer mogoč tudi z avtomobilom.

Bolata
PROFIMEDIA

Kot piše portal, je ta peščena plaža odličen kraj za poletni oddih in ljubitelje morskih aktivnosti. Zahvaljujoč dvema pomoloma pa je voda ob njej plitva in brez velikih valov, zato je primerna tudi za tiste, ki niso dobri plavalci.

V poletnih mesecih, ko se živo srebro povzpne med 26 in 30 stopinj Celzija, lahko v bližini najdete tudi nekaj lokalov, ki strežejo ohlajeno pijačo. Preostali del leta pa morate za svojo žejo poskrbeti sami.

Bolata
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Oznake