in

Slovake v Stožicah zanima le zmaga

Olimpija ima na Transfermarktu za dva milijona nižjo igralsko vrednost od Slovakov. Foto: www.alesfevzer.com

V slovaški ekipi je sedem igralcev z vrednostjo milijona ali več evrov. Med njimi je tudi armenski krilni igralec Tigran Barsegjan, ki je s štirimi goli prvi strelec moštva v tej sezoni. Slovaški napadalec David Strelec je v polno zadel trikrat, tako kot stari znanec slovenskih zelenic Marko Tolić, ki je v prejšnji sezoni igral za Maribor.

Sorodna novica
Henriques: Pomembno je, da dobimo točke, ker igramo doma

Za slovenski vpliv pri Slovanu, kjer je v preteklosti igralo kar nekaj Slovencev, vključno z Andražem Šporarjem, skrbi nekdanji Olimpijin branilec Kenan Bajrić, ki je član Slovana od leta 2018.

Občutki tu v Stožicah so dobri. Tu se počutim domače. Zagotovo bo četrtkov večer zame poseben,” je povedal Bajrić, ki je za Olimpijo odigral več kot sto tekem. Dodal je, da jih v Ljubljani zanima le zmaga.

S soigralci je v dobri formi, saj je dobil zadnje tri prvenstvene tekme. Slovan, čigar vrata brani nekdanji član Crvene zvezde Milan Borjan, je v državnem prvensvu ob tekmi manj na četrtem mestu, pet točk za vodilnim Trenčinom.

Slovan je dobil tudi uvodni obračun v Konferenčni ligi. Z 2:1 je premagal Klaksvik s Ferskih otokov. Takrat sta gola za slovaško zasedb dosegla srbski krilni igralec Aleksandar Čavrić in izkušeni Slovak Vladimir Weiss.

Pred tekmo Olimpija – Slovan v Konferenčni ligi

KONFERENČNA LIGA
SKUPINA A, 1. krog

2. krog, četrtek ob 18.45:
OLIMPIJA – SLOVAN BRATISLAVA

Verjetni postavi
Olimpija: Vidovšek, Jorge Silva, Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe, Doffo, Diogo Pinto, Elšnik, Motika, Bristrić, Rui Pedro.

Slovan: Borjan, Blackman, Bajrić, Wimmer, Lovat, Kucka, Kankava, Tolić, Barseghjan, Weiss, Čavrić.

KLAKSVIK – LILLE

Lestvica:

LILLE       1 1 0 0 2:0 3
SLOVAN BRATISLAVA 1 1 0 0 2:1 3
KLAKSVIK      1 0 0 1 1:2 0
OLIMPIJA      1 1 0 0 0:2 0