in

Slovenija – Francija 1:2 – RTVSLO.si

Anže Kuralt je v nedeljo blestel v Tivoliju, kjer je Fehevar premagal vodilno ekipo v Ligi IceHL SŽ Olimpijo z 2:1. Foto: www.alesfevzer.com

Reprezentanca se je v ponedeljek zbrala na Bledu. V njej tokrat prevladujejo člani SŽ Olimpije, na seznamu jih je 13, štirje prihajajo iz jeseniškega kluba. Zaradi poškodbe pa ne bo Mihe Zajca.

Na seznamu selektorja Kopitarja so vratarji Luka Gračnar, Žan Us in Val Usnik, branilci Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Mark Čepon, Miha Logar, Aleksandar Magovac, Matic Podlipnik, Nejc Stojan, Žiga Urukalo ter napadalci Tadej Čimžar, Žan Jezovšek, Luka Kalan, Rok Kapel, Gregor Koblar, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Aljaž Predan, Jaka Sodja, Nik Simšič, Erik Svetina, Jaka Šturm in Blaž Tomaževič.

Ta turnir bo že prva stopnica v pripravah na drugoligaški SP, ki ga bo spomladi 2022 gostila Ljubljana. V Tivoliju bo cilj vrnitev med elito, a naloga ne bo lahka, opozarja Kopitar. Po tem turnirju na Jesenicah bodo Slovenci februarja naslednje leto igrali na podobnem tekmovanju v Celovcu, pred SP-jem pa jih čaka še nekaj prijateljskih tekem.

V dvorani Podmežakla bodo lahko uporabili samo tribuno s sedišči ob upoštevanju razdalje, tako da bo na vsaki tekmi na voljo približno 450 vstopnic.


Turnir štirih držav, danes ob 19.00:
SLOVENIJA – FRANCIJA
1:2 (1:2, -:-, -:-)
Sodja 8.; Claireaux 14., Gallet 20.

BELORUSIJA – AVSTRIJA
* 3:2 (1:1, 1:1, 0:0)
Drozdov 7., Bokun 35., Kovaljov 61.; Harnisch 9., Lahoda 37.
* – v podaljšku


Petek ob 15.30:
FRANCIJA – AVSTRIJA

Ob 19.00:
SLOVENIJA – BELORUSIJA


Sobota ob 15.30:
AVSTRIJA – SLOVENIJA

Ob 19.00:
FRANCIJA – BELORUSIJA