in

Slovenija kljub kazenskemu krogu osma v štafeti

Klemen Bauer (na sliki s petkovega sprinta, ko je bil 35.) je imel vnovič velike težave ob streljanju stoje, ko je kljub trem popravam moral v kazenski krog. Foto: EPA

Kot prvi je pri Sloveniji dobro nastopil Miha Dovžan, ki je bil tretji tako po 1. in 2. streljanju, skupaj je imel samo eno popravo stoje, zato je Jakovu Faku predal kot četrti. Najboljši slovenski biatlonec je bil po streljanju leže kar drugi, nato pa je z dvema popravama stoje vse do konca svoje predaje zadržal 4. mesto.

Kot tretji Slovenec je v smučino šel Klemen Bauer. Po prvem streljanju leže z eno popravo je napredoval na tretje mesto, a nato je stoje popravljal trikrat in vseeno pustil eno tarčo nepokrito. Kljub kazenskemu krogu pa je Bauer zdrsnil le na 6. mesto.

Tršan dobil šprint za osmo mesto

Na Roku Tršanu in njegovi mirni roki, je bilo, da zadrži mesto med desterico. S hitrim in popolnim streljanjem leže je Tršan ubranil visoko 6. mesto. Na zadnjem, osmem, strelskem postanku je Tršan popravlja enkrat, zaradi slabšega teka je izgubil dve mesti, vseeno pa je v ciljnem šprintu uspel premagati Čeha Michala Krčmarja in ga prehiteti za desetinko.

Kot v Östersundu

Norvežani potrjujejo status prve velesile biatlona. Pred olimpijskimi igrami v Pekingu sta januarja na sporedu že dve štafeti v Ruhpoldingu in Anterselvi. Foto: AP

Norvežani potrjujejo status prve velesile biatlona. Pred olimpijskimi igrami v Pekingu sta januarja na sporedu že dve štafeti v Ruhpoldingu in Anterselvi. Foto: AP

Na vrhu se je ponovil vrstni red iz prve štafete biatloncev na Švedskem: prepričljivo so zmagali Norvežani pred Francozi, tretji pa so bili znova Rusi, četudi so si privoščili en kazenski krog. Zmagovita četverica Stulra Holm Laegreid, Tarjei Boe, Johannes Thingnes Boe in Vetle Sjaastad Christiansen si je skupaj privoščila vsega pet poprav, tako da jih ni ogrozil niti izjemen tek Francozov, zlasti sobotnega zmagovalca Quentina Fillona Mailleta.

Slovenija je bila v Östersundu le 15., kar je bil najslabši izid slovenske moške štafete v zadnjih dveh zimah.

Še zasledovanje biatlonk

Popoldne v Hochfilznu sledi še zasledovanje biatlonk na podlagi izidov s petkovega sprinta. Od Slovenk si je nastop med šestdeseterico priborila le Polona Klemenčič, ker je bila 59.


BIATLON – SVETOVNI POKAL

HOCHFILZEN

Štafeta, 4 x 7,5 km (M):

                 *  
 1. NORVEŠKA     1:14:37,8 (0+5) 
 2. FRANCIJA       +21,2 (0+8) 
 3. RUSIJA        47,3 (1+7) 
 4. NEMČIJA       1:00,0 (0+10)
 5. ŠVEDSKA       1:30,2 (0+7) 
 6. BELORUSIJA     2:09,5 (0+8) 
 7. UKRAJINA      2:32,5 (0+8) 
 8. SLOVENIJA      2:37,6 (1+8) 
  Dovžan/Fak/Bauer/Tršan      
                   
  * - poprave + kazenski krogi   
Biatlon – svetovni pokal: štafeta (M), prenos iz Hochfilzna