in

Slovenke iz Zenice le s točko

Lara Prašnikar Foto: www.alesfevzer.com

Varovanke novega trenerja Saša Kolmana, ki je nasledil reprezentanco po burnem odhodu Boruta Jarca, so bile bližje zmagi. Skoraj ves drugi polčas so igrale z igrlko več, dvakrat pa so zatresle tudi okvir vrat.

Selektor Kolman je tekmo začel s skoraj identično postavo kot obračun s Češko, le v zvezni vrsti je Manjo Rogan zamenjala Dominika Čonč. Ta je bila dokaj izenačen boj v prvem polčasu, v katerem je bilo 4:3 v strelih za domače, v 40. minuti pa so gostiteljice povedle, potem ko je zadela Milena Nikolić.

Sorodna novica
Slovenke začele Ligo narodov s porazom proti Češki

Slovenska vrsta je kmalu po začetku drugega polčasa imela igralko več na igrišču, saj je v domači ekipi Gloria Slišković v 48. minuti po prekršku nad Laro Prašnikar dobila drugi rumeni in posledično rdeči karton.

Kmalu zatem je Zara Kramžar zadela okvir vrat, Mateja Zver pa je po podaji Prašnikar izid izenačila v 59. minuti. To pa je bil tudi končni izid tekme, čeprav je Sara Makovec tik pred koncem tekme še enkrat zatresla okvir vrat.

V ligi B je skupaj v štirih skupinah 16 ekip. Zmagovalke skupin bodo napredovale v ligo A, drugouvrščene se bodo v dodatnih kvalifikacijah merile s tretjeuvrščenimi iz lige A za preboj v najvišji rang tekmovanja.

Zenica:
BIH – SLOVENIJA 1:1 (1:0)
Nikolić 40.; Zver 59.

BiH: Faković, Kršo (84./Krajšumović), Šabanagić, Milinković, Slišković, Aida Hadžić, Jelčić (62./ Spasojević), Gavrić (95./Kapetanović), Ekić (62./Gačanica), Nikolić, Aleksić.

Slovenija: Meršnik, Kolbl (83./Rogan), Agrež, Golob, Eržen, Korošec (60./Ivanuša), Čonč, Makovec, Prašnikar, Kramžar (92./Kajzba), Zver.

Vrstni red: BiH 4, Češka 3, Slovenija 1, Belorusija 0 točk.