in

Slovenke po dramatičnem remiju z Angolo v drugi del SP-ja

Ana Gros je dosegla po šest golov v vsakem polčasu. Foto: www.alesfevzer.com

Tekma je bila vseskozi izenačena. Slovenke so v prvem delu največ vodile za tri, prav tako Angolke v drugem delu. Varovanke Dragana Adžića je na površju držala Gros, za katero afriške prvakinje niso našle recepta. Vedelo se je, da Slovenke v drugi del svetovnega prvenstva vodi že točka, ki jo je v zelo izenačeni končnici z golom 25 sekund pred koncem zagotovila Nina Zulić.

Slovenke po pobudi odšle na odmor z golom zaostanka

Slovenke so dobro odprle tekmo in že v četrti minuti povedle s 3:0. A vodstvo je bilo kratke sape. Angolke so izkoristile nekaj izgubljenih žog nasprotnic, tako da je bil v deseti minuti izid poravnan na štiri. Druga tretjina prvega dela ni prinesla prevlade ne eni ne drugi strani.

Na sceno je nato stopila Gros – šest golov v prvem polčasu – in Slovenija je znova povedla za tri (11:8). Toda tudi ta prednost se je hitro stopila. V 25. minuti je bilo 11:11. Zaključek je pripadel Afričankam, ki so z golom v zadnjih vzdihljajih polčasa povedle prvič na tekmi – 13:14.

Lov na tri gole zaostanka

Gros je na začetku drugega dela nadaljevala tam, kjer je ostala. Z “bombo” z desetih metrov je izenačila izid na 14, toda to ni dalo dodatnega vetra v slovenska jadra. Še več. Angola je ušla na tri gole prednosti. Začel se je lov Slovenk, ki je obrodil sadove v 47. minuti, ko je Slovenija z desetim golom Gros povedla prvič v drugem polčasu. Tudi nadaljevanje je bilo izjemno izenačeno. Nobena izmed ekip si ni priigrala več od gola prednosti, kar je vodilo v razburljivo končnico.

Zulić slovenska odrešenica

Pred zadnjimi petimi minutami je bil izid 23:23. Dve minuti pred koncem je sedemmetrovko za 24:23 izkoristila Gros, a so Angolke na drugi strani ekspresno izenačile. Odločilni gol vsaj za želeno točko je 25 sekund pred koncem dosegla Zulić za 25:24, Angolkam je uspelo izid le še izenačiti. Če bi Afričanke slavile, bi morale Slovenke na zadnji tekmi skupine med Francijo in Črno goro navijati za Francozinje, saj bi napredovale le v primeru njihove zmage.

V drugem delu s Srbijo, Rusijo in Poljsko

Slovenijo v glavnem delu svetovnega prvenstva čakajo novi zahtevni dvoboji z Rusijo, ki jo vodi nekdanja igralka Krima Ljudmila Bodnjeva, Srbijo pod vodstvom nekdanjega slovenskega selektorja in dolgoletnega trenerja Krima Uroša Bregarja, tretja tekmica pa je Poljska, ki je s 33:19 odpravila Kamerun.

Slovenke so v drugi del prenesle dve točki. V polfinale vodita prvi dve mesti. Tekme Slovenije bodo v četrtek, soboto in ponedeljek.

Dramatična zadnja minuta na tekmi Slovenija – Angola

SVETOVNO PRVENSTVO 2021

SKUPINA A, Granollers

3. krog:

ANGOLA – SLOVENIJA 25:25 (14:13)

Angola: Alberto, Sousa, E. Paulo, Nenganga, Quizelete 1, Machado 2, H. Paulo, Kassoma 6, Mario, Fonseca 3, Dombaxe 2, Pascoal 7, Pemba, Venancio, Masseu, Guialo 4 (3).

Slovenija: Zec, Vojnović, Pandžić, Gros 12 (4), Omoregie 1, Žabjek, Stanko 2 (1), Ljepoja 2, Zulić 3, Varagić 2, Svetik 2, Hrvatin, Beganović, Mrmolja, GomilarZickero, Kramar 1.

Sedemmetrovke: Angola 3 (3), Slovenija 5 (5).
Izključitve: Angola 4, Slovenija 4 minute.

Ob 20.30:
FRANCIJA – ČRNA GORA

LESTVICA

FRANCIJA     2 2 0 0 59:38 4
SLOVENIJA     3 1 1 1 71:72 3
ČRNA GORA     2 1 0 1 48:48 2
ANGOLA      3 0 1 2 65:85 1
Sloveniji pomembna točka

Skupina B:
Kamerun – Poljska 19:33
20.30 Rusija – Srbija
Lestvica: Srbija in Rusija po 4, Poljska 2, Kamerun 0 točk.

Skupina C:
Kazahstan – Iran 31:25
20.30 Norveška – Romunija
Lestvica: Norveška in Romunija po 4, Kazahstan 2, Iran 0 točk.

Skupina D:
Portoriko – Uzbekistan 30:24
20.30 Nizozemska – Švedska
Lestvica: Nizozemska in Švedska po 4, Portoriko 2, Uzbekistan 0 točk.