in

Slovenske odbojkarice olimpijskim prvakinjam odščipnile niz

Slovenke so osvojile en niz. Foto: CEV

Mlada slovenska vrsta je bila v prvih dveh nizih tako kot proti Poljakinjam in Italijankam nemočna, v obeh je osvojila vsega 13 točk. A v tretjem je vendarle ugotovila, da so Američanke v glavi že vpisale zmago. Zaigrala je podjetneje, po izidu 6:6 sicer izgubila štiri zaporedne točke, a nato nanizala še boljšo serijo. Z odličnimi servisi Mije Šiftar so Slovenke prišle do šestih zaporednih točk in vodstva z 19:16. Ameriški selektor, legendarni Karch Kiraly, je vzel dva odmora, a s tem svoje ekipe ni rešil pred izgubljenim nizom.

Odbojkarice dobile en niz

V končnici sta se izkazali še Nika Milošič z dvema blokoma in Maša Pucelj, prva je Sloveniji priborila zaključno žogo, z napako so jo pomagale izkoristiti tudi tekmice. To je bil prvi osvojeni niz Slovenije na turnirju.

Hitro pa je postalo jasno, da več ne bodo mogle storiti. Američanke so strnile vrste, spet zaigrale bolj zbrano in zanesljivo zmagale.

V sredo se bodo Slovenke, pri katerih je bila s 14 točkami najučinkovitejša Šiftar, merile z Nemčijo.

SLOVENIJA − ZDA 1:3 (-13, -13, 20, -13)
Arena Lodž, gledalcev 250, sodnika: Chung (Hongkong), Simonovska (Črna gora).
ZDA: Wong-Orantes 12 (1 as), Frantti 5 (1 as), Hentz, Carlini 4 (1 as, 1 blok), Larson 7 (2 bloka), Drews, Thompson 4, Washington 5 (3 bloke), Rettke 4, Plummer 9 (1 blok), Robinson 9 (1 as, 1 blok), Ogbogu 12 (7 blokov), Skinner, Evans 1 (1 as).

Slovenija: Mlakar, Pogačar 5 (1 as, 2 bloka), Pucelj 10, Lorber Fijok, Zatković 7, Šiftar 14 (2 asa, 3 bloke), Najdič, Velikonja Grbac, Milošič 8 (5 blokov), Mazej, Planinšec 3, Banko, Kukman, Ramić.