in

Strelec iz Mladenovca priznal zločin, zanj odredili pripor

20-letnik, ki je v četrtek ubil osem oseb in ranil 12 ljudi, je priznal zločin. Na predlog tožilstva mu je bil odrejen pripor.

20-letnik iz vasi Dubona, ki so ga aretirali po četrtkovem strelskem pohodu v več vaseh v okolici Mladenovca v osrednji Srbiji, v katerem je bilo ubitih osem in ranjenih 12 ljudi, je priznal zločin. Na predlog višjega tožilstva v Smederevu mu je bil odrejen pripor, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Napadalec je na zaslišanju priznal kaznivo dejanje, in sicer, da je na treh lokacijah z avtomatsko puško streljal na več ljudi. Kot je dejal, je želel s tem le prestrašiti prebivalstvo teh krajev, so za Tanjug potrdili na tožilstvu.

Pripor mu je bil odrejen zaradi nevarnosti pobega, da ne bi vplival na priče, da ne bi v kratkem času ponovil kaznivega dejanja ali vznemirjal javnosti. Osumljen je kaznivih dejanj umora, nedovoljene proizvodnje, posedovanja, nošenja in trgovanja z orožjem in razstrelivi ter kaznivega dejanja ugrabitve, ker je taksista z orožjem prisilil, da ga odpelje v drugo občino.

Orožje napadalca v Srbiji
Ministrstvo za notranje zadeve Srbije

Mladenič je v treh vaseh blizu Mladenovca v četrtek zvečer iz vozečega vozila začel streljati z avtomatsko puško ter ubil osem ljudi, tudi policista in njegovo sestro. Po pokolu je pobegnil, policija pa ga je v obsežni operaciji prijela blizu Kragujevca.

Cene goriva se bodo spremenile

Policija je nato v preiskavi v počitniški hiši 20-letnika, ki bo oktobra dopolnil 21 let, našla več kosov strelnega orožja in strelivo, na njegovem domu pa tudi ročne bombe in avtomatsko puško.

Po ocenah srbskih pravnikov mu zaradi teže zločina grozi dosmrtni zapor, večina pa se je ob tem strinjala, da njegovega večkratnega umora ni mogoče opredeliti kot teroristično dejanje, kot sta ga označila srbski predsednik Aleksandar Vučić in notranji minister Bratislav Gašić.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.