in

Tamara Zidanšek po skoraj treh urah do nastopa na Trgu republike

Tamara Zidanšek se je prebila v polfinale, v soboto bo njena nasprotnica 21-letna Turkinja Zeynep Sonmez, ki je na 177. mestu lestvice WTA. Foto: www.alesfevzer.com

Konjičanka, 87. teniška igralka sveta, se je v Tivoliju proti 164. igralki sveta rešila v tretjem nizu, v katerem ji je v tretji igri uspel brejk, niz je dobila s 6:2, potem ko je v osmi igri povedla s 40:0 in unovčila drugo zaključno žogo.

Ruska najstnica pošteno utrudila Tamaro Zidanšek

Tamara Zidanšek je imela priložnost za zmago že v drugem nizu, saj je povedla s 5:3, a je nasprotnica dobila pet iger zapored.

Dvoboj je trajal dve uri 50 minut. V polfinalu, ki bo v soboto ob 13. uri na igrišču Mima Jaušovec na Trgu republike v Ljubljani, bo igrala z 21-letno Turkinjo Zeynep Sonmez.

Dvoboj je bil zelo fizičen, naporen, saj Andrejeva velja za igralko, ki rada veliko teče in proti kateri so vse izmenjave zelo dolge. Tudi ko sem dobila prvi niz, sem vedela, da ne bo šlo gladko. Tekmica je spremenila taktiko in dvoboj se je hitro zasukal,” je uvodoma dejala Zidanšek.

Kaja Juvan je izpadla v osmini finala. Dvoboj z Romunko Marino Bulgaru, ki je bil v četrtek prekinjen zaradi dežja na začetku drugega niza, je Ljubljančanka izgubila s 4:6 in 3:6.

Nisem jezna, sem pa razočarana. Nisem pokazala najboljše igre, želela bi si, da na domačem turnirju pridem dlje,” je povedala Kaja Juvan, ki je seveda kljub vsmu lahko zelo zadovoljna s sezono:

Ponosna sem, da sem znala prebroditi vse težave in da sem dvignila nivo svojega tenisa. Do konca sezone me čaka še nekaj turnirjev, predvsem pa novembra nastop na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King v Sevilli.”

Dvoboj Kaje Juvan je bil v četrtek prekinjen zaradi dežja po prvem nizu, ki ga je Romunk Miriam Bulgaru dobila s 6:4. Foto: www.alesfevzer.com

Dvoboj Kaje Juvan je bil v četrtek prekinjen zaradi dežja po prvem nizu, ki ga je Romunk Miriam Bulgaru dobila s 6:4. Foto: www.alesfevzer.com

V konkurenci dvojic Slovenk ni več, saj so vse izpadle v prvem krogu.


MEDNARODNI TURNIR SERIJE WTA 125
LJUBLJANA (107.360 evrov, pesek)

Četrtfinale:

SONMEZ (TUR) – KAWA (POL)
6:1, 6:4

ZIDANŠEK (SLO/4) – E. ANDREJEVA (RUS/8)
6:4, 5:7, 6:2

BULGARU (ROM) – GALFI (MAD/3)
6:2, 6:3

BASSOLS (ŠPA/5) – ČIRIĆ BAGARIĆ (HRV)
6:2, 6:2

Osmina finala, prekinjen dvoboj:
BULGARU (ROM)
– JUVAN (SLO/8)
6:4, 6:3