in

Tamara Zidanšek rojakinji zavezala dve kravati

Tamara Zidanšek. Foto: www.alesfevzer.com

Po nekaj slabih točkah je 25-letna Zidanšek hitro prevzela pobudo in z odvzemom servisa prednosti povedla s 3:0. Kljub nekaj težavam je še naprej prevladovala in prvi niz dobila brez izgubljene igre.

Tudi v drugem nizu je začela dobro in v drugi igri znova vzela servis rojakinji. 21-letna Lovrič (509. WTA) nikakor ni našla orožja, s katerim bi ogrozila zmagovalko nedavnega turnirja v Bariju in ostala brez dobljene igre proti 87. igralki svetovne lestvice.

Mogoče je danes bilo 6:0, 6:0, ampak ni bilo ‘6:0, 6:0’. Bile so dolge točke … Poskušam se osredotočiti nase in v vsaki točki delati to, kar mislim, da mi bo prineslo uspeh,” je dejala Zidanšek, ki je v zadnjem času našla prave občutke.

Saj ne da prej nisem uživala, a mi je zdaj lažje. Končno sem samozavestna, da grem na igrišče in vem, da sem pridno delala, natrenirala stvari, ki jih potrebujem, in da bom to tudi izpeljala. Nobena tekma ni lahka, danes 6:0, 6:0, ampak so bile dolge igre in je treba biti ves čas zbran ter delati tisto, kar ti tak rezultat prinaša,” je še dodala Konjičanka, ki sodeluje z Blažem Kavčičem.

Zaradi slabše vremenske napovedi bodo skušali organizatorji današnje dvoboje v celoti odigrati v Tivoliju, potem ko podlaga na Trgu republike ob zgolj dveh v sredo odigranih dvobojih še ne omogoča igranja ob spremenljivih vremenskih razmerah.

Kaja Juvan se bo ob 14. uri pomerila z Romunko Miriam Bulgaru. Ta na lestvici WTA zaseda 201. mesto.

MEDNARODNI TURNIR SERIJE WTA 125
LJUBLJANA, osmina finala, tabela
(107.360 evrov, pesek)

KAWA (POL) – SCHMIEDLOVA (SLK/1)
7:5, 6:2
SONMEZ (TUR) – RUZIC (HRV)
3:6, 6:3, 6:2
ZIDANŠEK (SLO/4) – LOVRIČ (SLO)
6:0, 6:0
E. ANDREJEVA (RUS/8) – BEJLEK (CEŠ)
6:4, 6:4


JUVAN (SLO/8) – BULGARU (ROM)
četrtek po 14.00
GALFI (MAD/3) – JANI (MAD)
BASSOLS R. (ŠPA/5) – SAKELLARIDI (GRC)
6:4, 6:3
ČIRIĆ BAGARIĆ (HRV) – BOLSOVA (ŠPA/2)
4:6, 6:3, 6:0