in

Telemach predstavil prvi telefon s svojim podpisom. Komu bo namenjen?

Eno največjih slovenskih telekomunikacijskih podjetij Telemach je razširilo ponudbo z mobilnim telefonom lastne znamke, ki podpira tehnologijo 5G. Njegova cena se bo v primeru menjave staro za novo začela pri enem evru.

Telemach je v svojo ponudbo pametnih telefonov dodal prvi telefon s svojim podpisom.

Z njim želi Telemach tudi med vstopnimi modeli ponuditi telefon, ki podpira tehnologijo 5G.

“Z njim smo namreč prav vsem želeli omogočiti izkušnjo 5G, torej omrežje sedanjosti in prihodnosti. Telefon je cenovno dostopen in za svojo ceno ponuja zares veliko, številne značilnosti se zlahka kosajo s telefoni višjega cenovnega razreda,” je na predstavitvi dejal predsednik poslovodstva Telemach Slovenija Adrian Ježina.

Apple USB-C
Elon Musk, Mark Zuckerberg, Bill Gates

Kaj se skriva pod pokrovom?

Novi telefon s preprostim imenom Telemach 5G bo, kot že ime nakazuje, podpiral tehnologijo 5G in hitrosti prenosa do 1 Gbps ter storitev VoLTE.

Ima osemjedrni procesor, ki je zasnovan za izboljšanje učinkovitosti večopravilnosti in optimizacijo delovanja aplikacij, pomnilnik pa je sestavljen iz 4+4 GB RAM, za shranjevanje pa ima 128 GB notranjega spomina. Na telefonu bo tekel Android 13.

Na zadnji strani ima dvojno kamero. Glavna ima ločljivost 50 milijonov slikovnih pik, druga pa dva milijona slikovnih pik. Na sprednji strani je še kamera s petimi milijoni slikovnih pik. Obe kameri podpirata snemanje videa v resoluciji Full HD.

Ekran meri 6,52 palca in ima 90-herčno osveževanje, telefon pa je v triletni garanciji in podpira dve SIM-kartici.

Baterija premore 5000 mAh. Pri vstavitvi SIM-kartice se na telefon naložijo tudi vnaprej definirane aplikacije iz trgovine Play, in sicer EON TV, naročniški portal Telemach, EON Connect, N1info in Sportklub.

Telefon bo Telemach ponujal v akciji staro za novo, kar pomeni, da bodo lahko uporabniki prinesli obstoječi oziroma star telefon in ga zamenjali za en evro.

Ob vsesplošnem hitrem menjavanju mobilnih telefonov s tem spodbujajo k ponovni uporabi in trajnostnemu ravnanju z odpadki, je navedel Ježina.

Polna cena telefona je sicer 179 evrov, na Telemachovi spletni strani in prodajnih mestih bo na voljo od 15. septembra.

*N1 je del skupine United Group.