in

Telemachovi zaposleni s 500 prazničnimi darili za otroke

Telemach se je povezal z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, da skupaj polepšajo praznične trenutke tistim, ki to potrebujejo. Letos so se odločili za akcijo zbiranja daril med zaposlenimi, in sicer za otroke, stare od 6 do 12 let.

Povežimo se, skupaj smo Eno srce, je letošnje praznično vodilo Zveze prijateljev mladine Slovenije. Pri tem se jim je pridružilo telekomunikacijsko podjetje Telemach, ki se svoje odgovornosti do vračanja družbi dobro zaveda, še posebej pa se je to zavedanje povečalo med pandemijo. Tako so lani skupaj s krovno skupino United Group podarili 500.000 dolarjev za nakup medicinske opreme, številnim učencem pa olajšali šolanje na daljavo z donacijami tablic ali povezave do spleta.

Jadrnica

S tovrstnimi donacijami v podjetju pomagajo vse leto, letos pa so se odločili še za posebno akcijo zbiranja daril med zaposlenimi, in sicer za otroke, stare od 6 do 12 let, iz socialno šibkih okolij.

Odličen odziv med zaposlenimi

Odziv je bil odličen, zaposlene je prevzel praznični duh in so pokazali sočutje do ljudi v stiski, akcijo pa je izdatno podprlo tudi podjetje, tako da se je nabralo skoraj 500 daril. Poleg daril za otroke je Telemach zvezi predal tudi 14 kompletov novoletnih smrečic z lučkami in okraski, da bi na ta način še dodatno praznično obarval domove.

“Zvezo prijateljev mladine Slovenije smo izbrali zato, ker skozi dolgoletne aktivnosti vedno znova dokazuje, da gredo zbrana sredstva v prave roke. Na zvezi delajo s srcem, kar se odraža v vseh izvedenih projektih doslej, s katerimi so pomagali res velikemu številu otrok in družin. Pri Telemachu menimo, da so božično-novoletni prazniki tisti čas v letu, ko si vsakdo zasluži vsaj eno darilo. Zato smo stopili skupaj in res smo veseli, da se je toliko zaposlenih odzvalo na akcijo,” je dejala Greta Šter, vodja korporativnega komuniciranja in odnosov z javnostmi pri Telemachu.