in

Težko pričakovani dvoboj Usik – Fury pozimi

Kdo je najboljši boksar v težki kategoriji? Fury, prvak po različici WBC, se bo konec decembra ali pa januarja pomeril z Usikom, prvakom po različicah IBF, WBA in WBO. Foto: Reuters

Športnika naj bi že podpisala pogodbo za dvoboj, ki ga bo 23. decembra letos ali pa januarja prihodnje leto gostila Savdska Arabija.

Prvak po verziji WBC Fury bo pred tem 28. oktobra prav tako v Savdski Arabiji opravil še ekshibicijski dvoboj s Kameruncem Francisom Ngannoujem, nekdanjim svetovnim prvakom v mešanih borilnih veščinah znotraj združenja UFC.

Še nepremagani Usik, prvak po verzijah IBF, WBA in WBO, je bil nazadnje v ringu avgusta, ko je v Vroclavu uspešno ubranil svoje pasove v dvoboju proti Britancu Danielu Duboisu.

Dvoboj Usik – Fury je bil načrtovan že aprila letos na londonskem Wembleyju. Na koncu pa obe strani nista dosegli dogovora na dolgotrajnih dogovorih.

Borba v Savdski Arabiji pa bo dala novega svetovnega prvaka v težki kategoriji v vseh močnejših boksarskih federacijah. V težki kategoriji je to nazadnje pred več kot 20 leti uspelo Britancu Lennoxu Lewisu.