in

Tragedija Deborah Compagnoni: Plaz pokopal mlajšega brata

Kot poroča Radio Lombardia, se je nesreča zgodila med turno smuko na pobočju 2.850 metrov visoke gore Monte Sobretta v provinci Sondrio, od koder je družina Compagnoni doma.

40-letni Jacopo Compagnoni, sicer izkušeni gorski vodnik in inštruktor smučanja, se je na smuko podal s svojim prijateljem, ki je ostal nepoškodovan ter kolega potegnil izpod snega in mu nudil prvo pomoč.

Kolega je nemudoma poklical reševalce, ki so na kraj nesreče prišli s helikopterjem v vsega 10 minutah in ga prepeljalii v bolnišnico, kjer pa so Compagnoni lahko le razglasili za mrtvega.

“Želim se ga spominjati po nasmešku”

“Izguba brata ti zlomi srce, še posebej če gre za tako posebnega brata, kot je bil zame Jacopo,” se je bratu poklonila povsem strta Deborah Compagnoni.

“Želim se ga spominjati po nasmešku, ki ga je imel na obrazu vedno, ko se je vrnil domov s poletnih ali zimskih odprav in ko je objemal svoji deklici. Prepričana sem, da me bo njegova duša čakala v gorah, kadar ga bom pogrešala.”

Jacopo Compagnoni za seboj zapušča soprogo in dve hčerki.

Danes 51-letna Compagnonijeva je v svoji bogati karieri trikrat osvojila naslov olimpijske prvakinje in trikrat svetovne prvakinje. V svetovnem pokalu je slavila 16-krat, v zbirki pa ima tudi mali veleslalomski globus.

Od belega cirkusa se je poslovila leta 1999.