in

Učenec streljal na šoli v Beogradu: umrl varnostnik, neuradno ni bil edina žrtev

V osnovni šoli v centru Beograda je mladoletni učenec streljal na druge učence, učitelje in varnostnika. Ta je v streljanju umrl, hudo ranjeni naj bi bili tudi učiteljica zgodovine in več učencev. Srbski mediji neuradno poročajo, da varnostnik ni edina žrtev streljanja. Policija je strelca, ki je v šolo prinesel očetovo pištolo, že prijela.

Štirinajstletni učenec sedmega razreda osnovne šole Vladislava Ribnikarja v središču Beograda je nekaj po 8. uri zjutraj prišel v šolo in začel streljati. V streljanju je umrl varnostnik, hudo ranjena pa naj bi bila tudi učiteljica zgodovine. Srbski mediji poročajo, da varnostnik neuradno ni edina žrtev streljanja.

Poročanje medijev o številu ranjenih učencev se prav tako razlikuje, ranjeni naj bi bili najmanj trije, čeprav nekateri srbski mediji poročajo tudi o petih ranjenih učencih. V bolnišnici Tiršovoj so za N1 Beograd potrdili, da se pri njih zdravijo trije otroci, eden naj bi bil v smrtni nevarnosti, dva pa sta na intenzivni negi.

Po streljanju so otroke evakuirali, pred šolo pa se je že zbralo večje število zaskrbljenih staršev. “Ne vem, kje je moj otrok,” je po poročanju srbskih medijev povedala pretresena mama enega od učencev. Policija je sicer zaprla okolico šole.

Strelec je želel po napadu pobegniti, vendar ga je policija prijela.

Mladoletnik naj bi sicer v šolo prišel z očetovo pištolo, nato pa naj bi proti učencem in varnostniku večkrat ustrelil, je sporočilo srbsko ministrstvo za notranje zadeve.

Beograd
Danas/V. Jeremić

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.