in

Uspešna reševalna akcija: policija našla pogrešano 45-letnico

Policija je danes uspešno izvedla reševalno akcijo 45-letnice, ki je bila pogrešana od včeraj popoldne. Planinka, ki je med spuščanjem po ferati zdrsnila in po padcu poškodovana obležala v tolmunu v vpadnici ferate, je bila brez opreme.

Kot so sporočili s Policijske uprave Kranj, so danes uspešno rešili od včeraj pogrešano 45-letnico. Kot so pojasnili, jo je v iskalni akciji s pomočjo termovizije v tolmunu ferate Jerman v Gozd Martuljku živo našla posadka policijskega helikopterja. Gorski reševalci so jo zatem z vrvno tehniko dvignili na vrh ferate, od tam pa jo je vojaški helikopter odpeljal v zdravstveno ustanovo. V iskalni akciji so sodelovali kranjskogorski gorski reševalci in gorska policijska enota z ekipo policistov iz Policijske postaje Kranjska Gora.

“Ženska je med spuščanjem po ferati zdrsnila in po padcu poškodovana obležala v tolmunu v vpadnici ferate. Bila je povsem brez opreme za tovrstni plezalni objekt. Tudi sicer so ferate namenjene vzpenjanju in ne sestopanju. Če bi 45-letnica ta del, kjer je zdrsnila, premagala, bi jo čakal še težji del, in kot kaže, bi bilo reševanje potrebno v vsakem primeru. Ljudje naj se ne takih podvigov ne lotevajo tako neresno in nepripravljeni, ker s tem tvegajo svoje življenje,” so ob tem še dodali na policiji.