in

V Južni Koreji je strmoglavilo ameriško vojaško letalo

Ameriško bojno letalo F-16 je danes med urjenjem strmoglavilo na južnokorejskem podeželju južno od Seula, je sporočila ameriška vojska. V nesreči ni bilo žrtev ali večje materialne škode. Pilot se je pred strmoglavljenjem varno izstrelil iz letala, nato so ga odpeljali v najbližjo bolnišnico, so sporočile letalske sile ZDA.

Letalo F-16 Fighting Falcon je strmoglavilo na kmetijskem območju v bližini letalske baze Osan nekaj pred 10. uro po lokalnem času v provinci Gjeonggi, so ameriške zračne sile navedle v izjavi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Dodali so, da je do nesreče prišlo med rutinskim usposabljanjem in da preiskava že poteka.

Gasilci so hitro pogasili požar, do katerega je prišlo na kraju nesreče, je na Twitterju sporočil guverner province Gyeonggi Kim Dong-jeon. Lokalni mediji so poročali, da v nesreči ni bilo žrtev ali večje škode. “V bližini nesreče ni stanovanjskih objektov, zato ni bilo nobene dodatne škode – razen letala,” je po poročanju južnokorejske tiskovne agencije Yonhap povedal predstavnik policije.

ZDA sicer pogosto izvajajo vojaška usposabljanja v Južni Koreji, saj so ena ključnih zaveznic Seula, v državi pa imajo nameščenih približno 28.500 vojakov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Oznake