in

V Muri uradno potrdili odhod Šimundže in ustoličenje Čontale

Ante Šimundža se poslavlja od Murske Sobote. Foto: www.alesfevzer.com

Šimundža je na klopi Sobočanov sedel od junija 2017, ko so ti igrali še v drugi slovenski ligi. V pretekli sezoni je muraše popeljal do naslova državnega prvaka, avgusta pa še v Konferenčno ligo. Sezono prej so se veselili zmage v slovenskem pokalu. Klub in 50-letni Mariborčan sta sporazumno prekinila pogodbo.

Šimundža naj bi postal novi trener Ludogorca iz Razgrada, ki je bil desetkrat zapored bolgarski prvak in je Muro julija izločil v 2. krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. Vodi tudi po jesenskem delu letošnje Parve lige, ki se bo nadaljevala 12. februarja, ni pa prezimil v Evropski ligi. Bolgari v zadnjih devetih sezonah le enkrat niso igrali v skupinskem delu evropskih tekmovanj, to se je zgodilo v sezoni 2015/16.

Čontala je bil v preteklosti pri Muri trener kadetov, nazadnje pa eden izmed pomočnikov Šimundže. Na Fazaneriji je kot najstnik tudi igral, vendar nikoli za člansko ekipo. Preselil se je k nižjeligašu Tromejniku iz Kuzme, pri katerem je bil v sezoni 2012/13 najboljši strelec 3. SNL vzhod, dosegel je 23 zadetkov. Po koncu kariere je bil tam tudi trener.

Šimundža naj bi že zapustil državne prvake

Rajbar: Verjamem, da bo imel tudi novi trener podporo navijačev

“Nikoli ni pravi čas za slovo, nikoli ni lahko storiti tega koraka. A vsake zgodbe je enkrat konec in tudi naša zgodba z Antejem se tukaj končuje. Ante je z Muro dosegel tako rekoč vse, kar se je dalo. Tako kot je on nam pomagal do vseh zgodovinskih uspehov, je Mura njemu omogočila rast kot trenerju in tega v večjih nogometnih sredinah niso spregledali. Ante odhaja v želji po novem izzivu in na tej poti mu želimo vse najboljše. Rad bi se mu zahvalil za profesionalen in korekten odnos skozi zadnja leta, ko je deloval v klubu. Standarde je postavil zelo visoko, verjamem pa, da nam jim bo uspelo slediti in jih tudi nadgraditi,” je za spletno stran kluba povedal predsednik Robert Kuzmič.

O izbiri novega trenerja je športni direktor Denis Rajbar dejal: “Damir je bil s tem namenom in mislijo na prihodnost pred časom dodan strokovnemu štabu prve ekipe. V njem smo že od nekdaj videli potencial za prihodnost in prvo izbiro ob spremembi na klopi članske ekipe. S svojim delom v preteklosti je že pokazal strokovnost in nogometno znanje, zato verjamemo, da je primeren za vodenje članske ekipe. Tako kot si klub prizadeva za čim boljši razvoj nogometne šole, si želimo tudi razvoja domačega strokovnega kadra in menimo, da je to korak v pravo smer. Verjamem, da bo imel tudi novi trener podporo navijačev, ki so nas podpirali skozi vsa leta. Njihova podpora bo v tem trenutku še pomembnejša.”