in

V polfinalu Bravo – Domžale in Koper – Celje; VAR na vseh tekmah prve lige

Kdo bo letos postal pokalni zmagovalec? Foto: Twitter

Za finalni vstopnici se bosta v moški konkurenci v prvem paru pomerila Bravo in Domžale, v drugem Koper in Celje. Finalista bo dala zgolj ena tekma, polfinalna obračuna pa bosta 20. aprila prihodnje leto.

Koprčani so od preostalih ekip najuspešnejši, lovijo namreč četrto pokalno lovoriko. Domžale lovijo tretjo, Celjani drugo, Bravo pa v tem tekmovanju še ni okusil slasti končne zmage. V prejšnji sezoni so pokal sicer dvignili nogometaši Olimpije.

Izžrebali so tudi polfinalna para ženskega pokala. V prvem se bosta pomerila Radomlje in Olimpija, medtem ko bosta v drugem polfinalu igrala Ljubljana in Doxakey. Tudi v ženskem tekmovanju ne bo povratnih obračunov, tekmi pa sta na sporedu 16. aprila prihodnje leto.

Oba finalna obračuna se bosta odigrala 11. maja.

Cesar bo po novem trener v članski reprezentanci
Člani izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) so na zadnji seji v letu 2021 med drugim potrdili uvedbo tehnologije VAR na vseh petih tekmah kroga Prve lige Telemach.

Z začetkom prihodnjega leta se bo uporaba tehnologije VAR razširila z dozdajšnjih dveh na vseh pet tekem na krog Prve lige Telemach, kakor tudi na tekme polfinala in finala Pokala Pivovarna Union ter v kvalifikacijah za uvrstitev v prvo ligo.

Boštjan Cesar se za začetku dela s člansko reprezentanco, kjer bo trener, poslavlja od mesta selektorja v reprezentanci do 19 let, krmilo slednje prevzema Anton Žlogar. Ta bo vodil tudi izbrano vrsto do 18 let. Selektor reprezentance do 17 let bo še naprej Aleksandar Radosavljević, reprezentanco do 16 let pa v novem letu prevzema Mišo Brečko, ki je nazadnje deloval kot trener v reprezentanci do 21 let pod vodstvom Milenka Aćimovića.

Članska reprezentanca bo pred junijskim začetkom Lige narodov konec marca odigrala dve pripravljalni tekmi v Katarju. Tekmeca bosta Katar (25. 3.) in Belgija (29. 3.).


Pokal Pivovarne Union, žreb

Polfinale (M), 20. aprila 2022:
BRAVO – DOMŽALE
KOPER – CELJE

Polfinale (Ž), 16. aprila 2022:
ŽNK RADOMLJE – ŽNK OLIMPIJA
ŽNK LJUBLJANA – ŽNK DOXAKEY