in

V prometni nesreči na Idrijskem umrla 20-letna voznica

Foto: BoBo

V nesrečo sta bila udeležena 54-letni voznik in 20-letna voznica osebnih avtomobilov. Po dozdajšnjih zbranih podatkih je 20-letna voznica vozila po glavni cesti iz Spodnje Idrije proti Cerknem, kjer je njen avtomobil med vožnjo skozi blagi levi zaneslo in je na levi strani vozišča trčila v 54-letnega voznika, ki je peljal v nasprotni smeri proti Spodnji Idriji.

V trčenju je mlajša voznica na kraju prometne nesreče zaradi telesnih poškodb umrla, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica. 54-letni voznik pa je bil v prometni nesreči predvidoma lažje telesno poškodovan in mu je bila pozneje nudena zdravniška pomoč.

Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci in reševalci. O tragičnem dogodku je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in okrožno državno tožilko v Novi Gorici.

Glavna cesta med Spodnjo Idrijo in Travnikom je bila po nesreči dalj časa zaprta. Za ves promet so jo znova odprli malo po 18. uri.

Na cestah na severnem Primorskem so za posledicami prometnih nesreč letos umrli trije ljudje, so še dodali na Policijski upravi Nova Gorica.