in

V Starih Žagah pri padcu s traktorja umrl otrok

Foto: BoBo

Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Novem mestu z dežurnim državnim tožilcem in ob strokovni pomoči policistov postaje prometne policije Novo mesto in Dolenjskih Toplic, se je na prednjem prekucnem nakladalniku kmetijskega traktorja peljal 11-letnik otrok. Domnevajo, da je med vožnjo potegnil na vzvod zatege, kar je imelo za posledico, da se je nakladalnik odpel, otrok pa je padel na cesto.

Otroku je najprej pomagal voznik traktorja, nato pa še policisti iz Dolenjskih Toplic, do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči, vendar otroku niso mogli več pomagati. Točen vzrok smrti bodo ugotovili na Inštitutu za sodno medicino.

Pri ogledu kraja so sodelovali forenzični strokovnjaki sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta. Za 52-letnega voznika traktorja so odredili strokovni pregled, indikator alkohola na kraju sicer ni pokazal prisotnosti alkohola v izdihanem zraku.

Policisti so traktor s priključki zaradi nadaljnjih preiskav tehnične brezhibnosti zasegli. Policisti in kriminalisti nadaljujejo preiskovanje okoliščin primera, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.