in

Veličasten sprejem junakov londonskih brzic

Špalir za Benjamina Savška. Foto: BoBo

Mladi športniki so v Tacnu pripravili špalir z vesli Benjaminu Savšku, in to nedaleč stran od proge, ki so jo prizadele avgustovske poplave, torej prav v okolju, kjer je 36-letnik ure in ure trdo treniral, da je zdaj hkrati olimpijski in svetovni prvak. Svetovni že drugič. Zbrane navijače je nato pozdravil v družbi bronastih deklet.

Benjamin Savšek in Eva Terčelj. Foto: BoBo

Benjamin Savšek in Eva Terčelj. Foto: BoBo

Takšni sprejemi v domačem okolju so mi v veselje, ljudje mi izkažejo še dodatno spoštovanje. Tega se ne naveličaš,” je za TV Slovenija povedal Savšek, ki je s svojimi izkušnjami na vseh največjih tekmovanjih v igri za najvišja mesta.

Naučil sem se prenašati pritisk velikih tekmovanj in sem vesel, da se je letos spet izšlo.
Bile so velike emocije. To je res lep dosežek. Bilo je težko, zahtevna proga, osredotočil sem se na svoj nastop in računi na tej progi so bili poplačani. Vse za nazaj, za tiste štiri stotinke, ki so mi zmanjkale l. 2015, pa za olimpijske igre 2012, kjer sem bil še premlad, da bi se mi uspelo spopasti s takim pritiskom na igrah. Z leti je prišla ta izkušenost in zdaj znam nekako prenašati te velike pritiske ter se boriti na progi.

Na nove izzive ne bo treba dolgo čakati: “Čez 14 dni nas že čaka finale svetovnega pokala, ki ga še nisem osvojil.

Spomnimo – na svetovnem prvenstvu v Londonu je bil Savšek zlat na tekmi kanuistov, Eva Terčelj bronasta v kajakaškem krosu, kanuistke Eva Alina Hočevar, Alja Kozorog in Lea Novak pa bronaste v ekipni vožnji.

Veličastni sprejem za zlatega Savška
Jelenc: SP v Londonu se je začel dobro in končal odlično