in

Vinčić v Rimu menja poškodovanega Ropreta

Dejan Vinčić bo okrepitev Slovenije v boju za novo odličje na evropskih prvenstvih. Foto: OZS

Nesrečni dogodek na obračunu s Poljaki – ti so nato tekmo dobili s 3:1 – se je zgodil pri izenačenju na 1:1 v nizih in pri rezultatu 12:12 v tretjem nizu. Gregor Ropret je po poskusu bloka pristal na stopalu poljskega odbojkarja Aleksandra Šliwke in si zvil gleženj. Z igro ni mogel več nadaljevati, hkrati pa je tudi izgubljen za sobotno tekmo za 3. mesto, na kateri se bo Slovenija ob 17.30 v Rimu pomerila s Francijo (prenos na TV SLO 2).

Poškodba Ropreta je bila prelomna točka v polfinalu. Foto: OZS

Poškodba Ropreta je bila prelomna točka v polfinalu. Foto: OZS

“Gregor si je zvil gleženj. Po tekmi smo v bolnišnici opravili rentgensko slikanje, ki ni pokazalo poškodb kostnine, dodatne odgovore o zahtevnosti poškodbe pa bomo dobili po pregledu z magnetno resonanco, ki bo predvidoma opravljena v petek. Gregor je že v oskrbi reprezentančnih fizioterapevtov, ki bosta v prvi vrsti skušala ublažiti oteklino, po rezultatih druge preiskave pa se bomo lahko odločili, kakšni bodo naslednji koraki rehabilitacije,” je o nesrečnem dogodku spregovoril reprezentančni zdravnik Mile Majstorović.

CEV dovolil izredno menjavo

Ker poškodba Ropretu na tem evropskem prvenstvu onemogoča nadaljnje igranje, je evropska odbojkarska zveza (CEV) odobrila zamenjavo igralcev. V Rim se je tako odpravil prekaljeni Dejan Vinčić, ki je po končani klubski sezoni opravil operacijo komolca.

36-letni podajalec je na reprezentančnih treningih v pripravah na evropsko prvenstvo začel kovati vrnitev na igrišča, v zadnjem obdobju pa nato treniral pri novih klubskih delodajalcih iz Bukarešte.

Sorodna novica
“Moramo priznati, da so Poljaki naredili razliko s servisom in blokom”