in

Vlada skrajšala veljavnost hitrih testov

Vlada je skrajšala veljavnost dokazila o negativnem testu (PCR in HAG). Veljavnost hitrega testa za uporabnike storitev bo po novem 24 ur, test PCR pa bo veljal 48 ur od odvzema brisa.

Medtem ko je vlada na današnji seji med drugim sprejela odločitev o tem, kako se bo v Sloveniji lahko praznovalo silvestrovo, je prav tako skrajšala veljavnost testov na koronavirus, s katerim nekateri uporabniki storitev dokazujejo izpolnjevanje pogoja PCT.

Veljavnost hitrega testa za uporabnike storitev bo po novem 24 ur, veljavnost testa PCR pa 48 ur od odvzema brisa. “Časovno okno se tako zmanjšuje,” je na današnji novinarski konferenci sporočila predstavnica vlade Maja Bratuša.

Doslej je veljalo, da osebe, ki niso cepljene oziroma covida-19 niso prebolele, izpolnjevanje pogoja PCT lahko izkazujejo z dokazilom o negativnem rezultatu testa PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali rezultatom hitrega testa, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.

Vladna odločitev bo v veljavo stopila dan po objavi v Uradnem listu, torej predvidoma jutri. Katere ukrepe je še sprejela vlada (tudi glede silvestrovanja), si preberite TUKAJ.

Oznake