in

Vodenje SIJ Metal Ravne bo prevzel dosedanji finančni direktor Jernej Močnik

Družbo SIJ Metal Ravne bo od 1. januarja prihodnje leto vodil dosedanji izvršni direktor družbe za finance Jernej Močnik. Dosedanji glavni direktor Borut Urnaut bo ostal še naprej del najožje vodstvene ekipe, so sporočili iz podjetja.

Covid potrdilo

Potem ko je direktorju podjetja SIJ Metal Ravne Borutu Urnautu potekel dogovorjeni dvoletni mandat, se je na lastno željo z upravo skupine SIJ dogovoril, da ne bo več vodil druge največje jeklarske družbe v skupini, so pojasnili v podjetju. Kot svetovalec pa bo ostal del najožje vodstvene ekipe družbe, kjer bo sodeloval z novim glavnim direktorjem in ekipo na področju razvoja novih izdelkov in trgov.

Jernej Močnik, ki bo nadomestil Urnauta, je univerzitetni diplomirani ekonomist. Kot izvršni direktor za finance je v SIJ Metal Ravne zaposlen od septembra 2020 in ima več kot 20 let delovnih izkušenj v bančnem sektorju, kjer je kot izvršni direktor za poslovanje z gospodarskimi družbami že sodeloval s skupino, še izhaja iz sporočila za javnost.

Novi glavni direktor sicer vodenje družbe prevzema po uspešnem poslovnem letu in v času intenzivnega investicijskega cikla za uresničevanje ambicioznih načrtov družbe tudi v prihodnjem letu.

Skupina SIJ je po nerevidiranih podatkih poslovanja v prvem polletju letošnjega leta ustvarila 451,6 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 24,4 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Bruto dobiček iz poslovanja je znašal 43,6 milijona evrov, kar je 91 odstotkov več.

Za naložbe je skupina v prvem polletju namenila 29,1 milijona evrov, kar je 10 milijonov več kot v enakem obdobju lani. Skupina je ustvarila 10 milijonov evrov dobička.