in

Vreme: kaj si lahko obetamo konec tedna?

V petek bo pretežno jasno, ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Burja na Primorskem bo ponehala.

V noči na petek bo delno jasno. Burja na Primorskem bo ponehala. V petek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 2, ob morju okoli 6 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Visoki stroški ogrevanja

V petek bo pretežno jasno z občasno povečano koprenasto oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, v krajih z dolgotrajno meglo okoli 7, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V soboto bo jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah megla, ki se ponekod lahko zadrži večji del dneva. V nedeljo se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo, drugod bo še pretežno jasno z meglo po nižinah. V višjih legah bo zapihal jugozahodni veter. V ponedeljek bo oblačno z manjšimi padavinami. Hladneje bo.

Iznad zahodne Evrope se nad srednjo Evropo, Alpe in zahodni Balkan širi območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje od severovzhoda prehodno hladnejši in še dokaj vlažen zrak.

Kakšno bo vreme od 22. do 27. novembra

V ponedeljek bo vpliv oslabljene hladne fronte. Do srede se bo območje visokega zračnega tlaka znova okrepilo. Do vikenda pa bomo pod vplivom ciklonskih območij in vremenskih front. V višinah bo prevladoval vlažen jugozahodnik, še napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V nedeljo se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo, drugod bo še pretežno jasno z meglo po nižinah. V ponedeljek pričakujemo manjše padavine, do srede pa bo pretežno oblačno in povečini suho, do vikenda bodo pogoste padavine. Po nižinah bo deževalo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Oznake