in

Vreme: megla bo ponekod vztrajala večji del dneva

Četrtek bo delno jasen z zmerno oblačnostjo in s temperaturami od 2 do 6, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Mozartove kroglice

Ponoči in v četrtek zjutraj bo na Primorskem delno jasno, drugod se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Zjutraj bomo namerili od -5 do 1, ob morju pa tudi do 4 stopinje Celzija.

Dan bo delno jasen z zmerno oblačnostjo, pretežno oblačno bo predvsem na vzhodu države. Megla bo ponekod vztrajala večji del dneva. Na Primorskem bo še pihala šibka burja, ki pa bo zvečer ponehala. Čez dan bo od 2 do 6, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V krajih zahodno od nas in ob Jadranu bo pretežno jasno, drugod oblačno in megleno. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju pa zmerna burja.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin. 

Bel božič?

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so pripravili zanimiv pregled “zelenih” in “belih” božičev v letih med 1961 in 2020. Na Kredarici je bil od leta 1961 le en zelen božič, in sicer leta 2015. V Slovenj Gradcu je bilo v zadnjih 60 letih skoraj pol belih božičev, a v zadnjih desetih letih samo eden.

Obeti

V petek, soboto in nedeljo bo delno jasno z meglo po nekaterih nižinah, na vzhodu pa bo občasno več oblačnosti. V soboto bo na Primorskem pihala šibka burja, na vzhodu pa severni veter.

Kakšno bo vreme med 19. in 24. decembrom?

Nad Alpami bodo prevladovali višinski vetrovi severnih smeri, ki se bodo v drugi polovici prihodnjega tedna obračali na zahodno smer. Pri tleh pa bo območje visokega zračnega tlaka nad Evropo v drugi polovici prihodnjega tedna nekoliko oslabelo. V višinah bo proti koncu obdobja začel pritekati hladnejši zrak.

Nadaljevalo se bo suho vreme. Sprva bo po nekaterih nižinah ponoči, zjutraj in dopoldne megla, ki se ponekod lahko zadrži večino dneva, na Primorskem in v višjih legah pa bo precej sončno. Od sredine prihodnjega tedna pa kaže na več oblačnosti, verjetnost za rahle padavine se bo povečala. Predvsem v vzhodni Sloveniji bo občasno pihal severni veter.