in

Vreme: pred nami jasen dan, a kako mrzlo bo?

Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju okoli 0 stopinj Celzija. Ponedeljek bo pretežno jasen, vreme v tednu pred nami pa bo bolj muhasto.

Ponedeljek bo precej jasen. Več oblačnosti bo dopoldne prehodno na severovzhodu, kjer lahko pade kakšna kaplja dežja. Po nekaterih nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne megla. Na Primorskem bo zapihala šibka burja.

Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

V ponedeljek zjutraj bo v krajih severno in vzhodno od nas prehodno več oblačnosti, kjer bodo občasne manjše padavine. Čez dan bo pretežno jasno, ob severnem Jadranu bo zapihala šibka do zmerna burja, je razvidno s spletne strani Agencije RS za okolje (Arso).

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin. 

Obeti

V torek se bo od zahoda postopno pooblačilo, le na severovzhodu bo ostalo delno jasno. V sredo bo pretežno oblačno. Predvsem v torek bodo na Primorskem občasne manjše padavine.

V četrtek bo oblačno, ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Popoldne bodo na jugu že rahle padavine.

Kakšno bo vreme med 23. in 28. decembrom?

Od četrtka do torka bodo naši kraji večinoma pod vplivom obsežnega ciklonskega območja.

Prevladovalo bo večinoma oblačno vreme. V četrtek in sprva tudi v petek bo predvsem na Primorskem občasno rahlo deževalo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter. V noči na soboto se bodo padavine okrepile in razširile nad večji del države, po nižinah bo kot kaže deževalo.

Deževno bo v soboto in sprva tudi v nedeljo, ko se bo meja sneženja postopno spuščala. Na Primorskem bo zapihala burja. V ponedeljek in torek bo verjetnost za padavine spet nekoliko manjša.

Oznake