in

Xavi podaljšal pogodbo z Barcelono najmanj do junija 2025

Xavi Hernandez je zelo uspešno začel tudi novo sezono. Barcelona je še brez poraza v prvenstvu, v Ligi prvakov pa je odpravila Antwerpen s 5:0. Foto: EPA

Xavi je na klop Kataloncev sedel novembra 2021, pogodba pa bi se iztekla leta 2024. Novo pogodbo bodo avtomatično podaljšali še do leta 2026, če bo Xavi izpolnil pričakovanja vodstva in dosegel športne cilje Barcelone.

V Kataloniji so tak razplet pričakovali že nekaj dni, vodstvo kluba in trener sta danes s podpisom pogodbe le potrdila uspešno sodelovanje zadnjih sezon, v katerih se Barca vrača po težkem obdobju, predvsem po finančni plati.

Čutim, da imam podporo predsednika. Začeli smo v težkem obdobju, tako po ekonomski kot športni plati. Proces okrevanja še vedno traja, a osvojili smo dve lovoriki in Barca dobro delo tudi v novi sezoni potrjuje z izidi,” je o podaljšanju sodelovanja povedal 43-letni Xavi.

V prejšnji sezoni je z Barcelono osvojil naslov španskega prvaka in pred začetkom letošnje še superpokal po zmagi nad madridskim Realom. Skupno ima Xavi v trenerski karieri z Barcelono na 96 tekmah 60 zmag, 17 neodločenih izidov in 19 porazov.