in

Za uvod kronometer v Ortoni, še nekaj minut in štartal bo Roglič

Primož Roglič je na Dirki po Italiji zadnjič nastopil leta 2019, ko je imel obilo smole, vseeno pa je v svojem slogu grizel do končnega cilja v Veroni in končal na odru za zmagovalce. Če je bil takrat pred začetkom kot glavni tekmec označen Vincenzo Nibali (na koncu je zmagal Richard Carapaz), je tokrat to Belgijec Remco Evenepoel. Foto: EPA

Prvo rožnato majico naj bi danes v Ortoni oblekel sijajni kronometrist Filippo Ganna, ki je na Giru 2020 dobil vse tri kronometre, leto pozneje pa še dva. Lani na italijanskem krogu ni dirkal. Ganna bo startal ob 16.37.

Današnja vožnja na čas bo dolga 19,6 km. Začela se bo v Foccacesii in bo 16,8 km potekala po povsem ravninski trasi. Nato bo na vrsti 1,2 km dolg vzpon, krajši spust ter nato še en manjši klanec do središča Ortone. Prvi je šel ob 13.50 na traso Belgijec Laurens Huys, zadnji izmed 176 kolesarjev bo Italijan Stefano Oldani.

Poleg Rogliča bi moral od Slovencev v ekipi Jumbo Visma nastopiti še Jan Tratnik, a je moral zaradi petkove nesreče na treningu in poškodbe kolena mesto v ekipi odstopiti Britancu Thomasu Gloagu. Kaj je “Sjuk” povedal dan po nesreči, preberite tukaj.