in

Združitev ekip bi Rogliča lahko pripeljala v novo moštvo

Primož Roglič in Jonas Vingegaard Foto: ASO

Razdeljene naj bi bile že funkcije. Šef ekipe bo Richard Plugge, glavni trener Merijn Zeeman, Patrick Lefevere pa se bo preselil v upravni odbor, piše Wielerflits.

Ideja o združitvi naj bi nastala v vodstvu Jumba Visme. Po pogovorih z lastnikom Soudal Quick Stepa Zdenekom Bakalo pa so se stvari začele odvijati hitro. Na plodna tla je ideja naletela tudi pri pokroviteljih obeh ekip. Nova ekipa – Soudal Visma ali Visma Soudal – bi v prihodnji letih lažje konkurirala Ineosu in UAE Emirates tako finančno kot športno.

Trenutno je v ekipi Jumbo Visma 27 kolesarjev, v ekipi Soudal Quick Step pa 23. Kako bo potekalo kadrovanje, se še ne ve. Obe strani naj bi izrazili željo, da se Remco Evenepoel pridruži novi ekipi. Vprašanje pa je, ali lahko Evenepoel, Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Wout van Aert sobivajo skupaj.

Vprašanje je tudi, ali si želijo vsi ostati. Med nedavno zmedo v Jumbo Vismi na Dirki po Španiji in po njej so se pojavile govorice, da si nekatere ekipe, kot so Bahrain Victorious, JaycoAlUla, Lidl-Trek in Movistar želijo Rogliča, tudi če bo treba zanj plačati odškodnino.

Bo Evenepoel, ki se že leta spogleduje z Ineosom, ostal v novi, precej močnejši ekipi. Ta bi lahko končno zadovoljila njegove šampionske ambicije.

Vprašanj je veliko, več bo znanega v prihodnjih tednih.