in

Želite na prvenstvo v Nemčijo še preden se tja uvrsti Slovenija?

Nemčija bo 14. junija 2024 v Münchnu odigrala uvodno tekmo evropskega prvenstva, ki se bo odvijalo v desetih mestih na vseh koncih države, kjer se bo 24 reprezentanc borilo na naslov evropskega prvaka. Foto: EPA

Vsak navijač se bo lahko potegoval za največ štiri vstopnice. V skupinskem delu tekmovanja bo moral vsak posameznik za najcenejšo kategorijo odšteti najmanj 30 evrov, najdražje v finalu z najboljšimi sedeži pa bodo na voljo za 1000 evrov. Glede na večje razdalje med stadioni se bodo navijači za vstopnice potegovali zgolj za eno tekmo na določen datum.

Žreb skupin 2. decembra

Za zdaj je znano le, kdaj bo igrala gostiteljica Nemčija, zato Evropska nogometna zveza s prvo fazo prodaje ciljajo predvsem na nemške navijače. Privrženci elfa bodo Nemce lahko spremljali 14. junija v Münchnu, 19. junja v Stuttgartu ter 23. junija v Frankfurtu.

Žreb skupinskega dela s 24 reprezentancami, ki bodo razdeljene v šest skupin, bo sicer na vrsti 2. decembra v Hamburgu, po razpletlu kvalifikacij za 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Za zdaj si po šestih od desetih krogih še nobena reprezentanca še ni zagotovila neposrednega nastopa na Euru 2024.

Slovenija v skupini H trenutno vodi s 13 točkami, a toliko jih ima tudi druga Danska, Finska in Kazahstan pa sta zbrala po 12 točk. V oktobrskem ciklu kvalifikacijskih tekem bodo varovanci Matjaža Keka gostili Finsko (14.) ter gostovali pri Severni Irski (17.).

Sorodna novica
Šporar in Brekalo zaradi poškodb vprašljiva za oktobrski tekmi